Študentsko življenje

Kampus

Študentski kampus v Mariboru se nahaja v neposredni bližini Filozofske fakultete, Pedagoške fakultete in Fakultete za naravoslovje in matematiko. Sestavlja ga pet domov (dom 4, 5, 6, 7 in 15), ki so jih v zadnjih letih začeli postopoma prenavljati in so vedno bolj prijazni za bivanje. V okolici se nahajajo tudi ŠOUM, Štuk, UŠC Leona Štuklja, fitness na prostem, športno igrišče, nepogrešljiv Lidl itd. klik
Ostali študentski domovi so umeščeni na različnih lokacijah po mestu.

Prehrana

Status študenta prinaša mnoge ugodnosti, za študente najpomembnejša je subvencionirana prehrana – študentski boni. Cena doplačila za študentske bone se giblje med 0€ (Eat Smart, Lunch Box, Kanape, ipd.) in 4,5€ (Štajerc), seveda odvisno od ponudnika in obroka. Na povezavi so objavljeni vsi ponudniki, njihove lokacije in cene doplačila.

Fitnes na prostem

Za študente v študentskem kampusu in seveda vse mariborske rekreativne športnike so lani za študentskim domom 5 postavili fitnes na prostem. Če torej uživate v (ne)občudujočih pogledih mimoidočih in stanovalcev doma 5 na vaše preznojeno telo in zaripel obraz, vas vabimo k obisku! Uporaba je za stanovalce Študentskih domov brezplačna, za zunanje obiskovalce pa plačljiva.

Šport

Maribor ponuja številne možnosti za športanje. Študentom najbližja je UŠC Leona Štuklja, ki za letno članarino 10€ ponuja uporabo telovadnice za košarko, nogomet in odbojko. Ponujajo pa tudi različne skupinske vadbe. V mestu je ogromno fitnesov, plesnih centrov ter različnih športnih klubov. Priložnosti za resen trening ali le za rekreacijo vsekakor ne manjka.

Študentske čage

Zabave za študente so mnogih zvrsti in se nahajajo v različnih delih mesta. Štuk je prizorišče številnih dijaških in študentskih zabav ter različnih koncertov, čez cesto pa se nahaja Trust, še eno zbirališče študentov. V centru mesta so Klub KMŠ z mainstream glasbo, latino klub Fuego, za vse ljubitelje balkanske glasbe pa je pravi naslov klub Podrum. Na Glavnem trgu se nahaja Klub Rotovž, za vse z izbranimi okusi pa so primerne zabave v Luftu na vrhu Slavije. Ljubitelji rocka lahko prisluhnete koncertom v Rokaju na Lentu. Središče alternativne zabave je na drugi strani Drave, v MC Pekarna in Gustafu, kjer so tudi cene pijač primerne za študentske žepe.