Za tu in za domov

To sit in or to take away

 
Najverjetneje si za spomin na Maribor ne boš izbral/-a rožmarina, lahko pa kot spomin služi marsikaj drugega.

Lectar, medičar in svečar

Glavni trg 5
Delovni čas: ponedeljek – petek: 8.00 – 15.00, sobota: 8.00 – 12.00

Tu ne boš dobil/-a le medeno sladkih izdelkov iz medu in voska, temveč tudi informacije o tej vrsti obrti iz prve roke medičarja in svečarja, če le povprašaš prijazne prodajalce. Previdno z lectarskimi in svečarskimi izdelki, da jih prineseš domov v enem kosu.

Ropotarnica

Partizanska cesta 21
Delovni čas: ponedeljek–petek: 8.00 – 17.00, sobota: 9.00 – 12.00
Povezava: spletna stran Aktiviraj se!

Prav nič se ne motiš, če se ti zdi, da je bilo na svetu ustvarjeno že prav vse, kar potrebuješ in ni nobene potrebe, da bi kupoval/-a vedno nove in nove stvari. Ropotarnica – trgovina društva Aktiviraj Se! – ponuja stvari iz druge roke od A do Ž, od začetka do konca. Potrebuješ samo dovolj časa za brskanje in nekaj drobiža, pa je lahko marsikaj tvoje.

Studio Birka

Gosposka ulica 28
Delovni čas: odprto v času delavnic in dogodkov

Ta prijeten kotiček, ki se skriva na notranjem dvorišču, ima mehko srce, spleteno iz pisanih niti vseh vrst. Delavnice in druženja ob pletilkah ter domiselni izdelki iz volne te pričakajo na notranjem dvorišču tik ob Gosposki.

Smetka

Gosposka ulica 29
Delovni čas: ponedeljek – petek 9.00 – 18.00, sobota 10.00 – 13.00

Če vam postane toplo pri srcu, ko slišite besede pravična trgovina, lokalno, socialno, zeleno … potem je trgovina Smetka prava izbira za vas. Zase pravijo, da so trgovinica, kjer so si roke podale Ropotarnica, 100%R, BikeLab, Kooperativa Dame in RM Fashion, mi pa pravimo, da si tam lahko privoščite kave, čaje, čokolado in eksotična masla brez občutka krivde prvega sveta.

ARTmijeMAR

Gosposka ulica 7
Delovni čas: ponedeljek – sobota 9.00 – 19.00, nedelja 10.00 – 18.00

ARTmijeMAR je trgovinica, kjer domujejo izdelki izvirnih posameznikov, ki sledijo svojim sanjam po ustvarjanju. Tam boste našli ogromno unikatnik daril in spominkov domače in umetnostne obrti, ponudijo pa vam lahko tudi razne turistične informacije in izdelke, ki poosebljajo mariborsko dušo.

Galerija kreativnih

Gosposka ulica 5, spletna stran
Delovni čas: ponedeljek – petek 10.00 – 19.00, sobota 10.00 – 13.00

Še ena trgovinica, kjer lahko kupite izdelke, ki so nastali izpod rok izvirnih ustvrjalcev. Našli boste ogromno simpatičnih darilc zase in za svoje najbližje. Prav tako tako najamete poličko ali stopničko, kamor sami umestite svoje unikatne izdelke, ki jih bo Galerija kreativnih prodajala za vas po res ugodni ceni.

Kuhna

Vetrinjska ulica 5
Delovni čas: ponedeljek – petek 10.00 – 18.00

Za vse, ki svojim jedem radi dodajate razne začimbe, predvsem tiste bolj eksotične ali pekoče, priporočamo obisk manjše trgovinice na začetku Vetrinjske ulice. Prijazna gospa in gospod iz Velike Britanije vam bosta rade volje pomagala pri nakupu, z veseljem pa vam bosta dala svoje najbolj pekoče omakice tudi za poiskusit.

Nazaj na Vodnik za mlade popotnike.