Spočij kosti

Sleepy Hollow

 
Avtobusna postaja, klopi v parku, pod mostovi – odpade. Po zakonu in po pameti moraš spanje v Mariboru vzeti resno. Sicer pa mesto ponuja precej mehkih postelj v hostlih, hotelih in apartmajih, pa tudi kamp pod Pohorjem.

Etno hiša Baščaršija

Poštna ulica 8, spletna stran
Delovni čas: ponedeljek–četrtek, 10.00–23.00, petek–sobota, 10.00–24.00
Čeprav jo najdeš v osrčju Maribora, premore vso toplino in prijaznost glavnega trga v Sarajevu, po katerem se imenuje. Po prespani noči v udobnih in ljubko opremljenih sobah ali apartmajih, te čaka prava turška kava, postrežena v originalnih džezvicah in fildžanih s sladkim ratlukom. Vsekakor edinstveno v tem koncu.

Hostel 4Rooms

Poštna ulica 3, spletna stran
Da ne zgrešiš štirih lično opremljenih sob, moraš pozorno spremljati napise nad vrati Poštne ulice. Dvo- in troposteljne sobe s skupnim prostorom in elegantno kopalnico se skrivajo na drugi strani notranjega dvorišča in ponujajo miren spanec in zajtrk v sosednji gostilnici, kjer boš popil/-a jutranjo kavo na eni izmed najbolj kofetkarskih ulic Maribora.

Youth Hostel Pekarna

Ob železnici 16, spletna stran
Hostel na desnem bregu Drave, v srcu alternativne scene Maribora, a še vedno le nekaj minut od mestnega jedra, je del Kulturnega centra Pekarna. Vhod v hostel je skozi steklena drsna vrata na dvoriščni strani stavbe, v drugo nadstropje pa tebe in tvoj težek nahrbtnik odpelje tudi dvigalo. Hostel v (zaenkrat še) edini prenovljeni stavbi na dvorišču nudi prenočevanje v štiriposteljnih sobah z lastnimi kopalnicami ter v mansardnih garsonjerah in apartmajih, v katerih si kuhinje in kopalnice ne boš rabil/-a deliti z drugimi prenočevalci. Če pa si že dolgo na poti, bo prav prišla pralnica s sušilnico, varčnim ali izbirčnim pri hrani pa tudi dobro opremljena kuhinja. Velika in svetla jedilnica je opremljena s televizijo in računalniki ter z brezplačnim dostopom do interneta, v udobnem klubskem prostoru pa lahko spoznaš ostale popotnike ali se udeležiš tematskih druženj v hostlu. Po zastekljenem hodniku lahko zaviješ tudi na sončno leseno teraso in s ptičje perspektive opazuješ dogajanje v Pekarni. Na stenah redno domujejo različne fotografske razstave, stenske tapete pa nostalgično prikazujejo prostor pred prenovo stavbe leta 2011. Hostel sicer deluje precej sterilno, toda zagotovo se bo sčasoma le navzel pekarniškega duha.

Mladi popotnik iz Irske o hostlu Pekarna: »Daje občutek 21. stoletja … ampak s prijaznostjo dobrih starih časov.«

 
Ostala prenočišča:

Tavas Hostel

Vetrinjska ulica 5, Hostel world

Hostel Vetrinjska Maribor

Vetrinjska ulica 8, Booking

Hostel UNI

Volkmerjev prehod 7, spletna stran

Anna House

Miklošičeva ulica 2, Booking

Hostel Tavas Central Park

Trubarjeva ulica 28, spletna stran

S hotel

Smetanova ulica 20, spletna stran

Mini hostel

Partizanska cesta 11, Booking

Monaco Hostel

Aljaževa ulica 12, Booking

Nazaj na Vodnik za mlade popotnike.