Pretegni kosti

Alive and kicking

 
Malo miganja vsak dan prežene dolgčas stran. Če te ogledovanje Maribora ne utrudi dovolj, če si zagrizen/a športnik/-ca ali pa bi rad/-a spoznal/-a mlade Mariborčane/-ke, te naša brca v rit mora spodbuditi, da malo zamigaš po Mariborsko.

Igrišča na prostem

Najdeš jih na različnih lokacijah med bloki, predvsem pa na Taboru.
Delovni čas: topli meseci, ob lepem vremenu

Marsikje med bloki boš naletel/-a na zapuščene, zaparkirane ali pa odlično pripravne asfaltne površine za različne športe. Še posebej na Taboru boš ob poletnih večerih dobil/-a občutek, da se nahajaš v videospotu »Summertime« DJ Jazzya Jeffa in The Fresh princa.

Skate park

Asfaltna površina z različnimi objekti, na kateri mali in veliki mojstri vsak popoldan izvajajo svoje trike. Skejterji pravijo, da skate park ni ravno vrhunski, toda bolje to kot nič. Lepa pokrajina, sproščeni ljudje in priložnost za druženje in zabavo. S širjenjem skejterske kulture se množijo tudi prostori s tako namembnostjo in vse več se govori o novem skate parku.
Svoj prostor so skejterji našli tudi v GT22. Tam so si postavili rampo in ustvarjajo nemalo vragolij.

BMX

lokacija
Verjetno nisi vedel/-a, da je BMX proga v Novi vasi. Je prva BMX proga na območju nekdanje Jugoslavije, ki je nastajala v času, ko so se fantje s kolesi mam in očetov vozili po improviziranih skakalnicah v bližnjem gozdičku. Danes je park v zelo dobrem stanju, sproti ga vzdržujejo, izpopolnjujejo in nadgrajujejo. Na njem se družijo in trenirajo lokalni riderji, je pa tudi prizorišče številnih tekmovanj in contestov.

Slackline

Ker sta za slekanje dovolj dve drevesi ali stebra, je primeren vsak prostor, ki poleg tega nudi še zaplato zelenice. Slekerje najdeš v Mestnem parku, Parku mladih, v Pekarni in še kje, kjer velja moto lokalnega športnega društva: »Fajn se mejte, pa naj bo slek napet!«

Drava center

lokacija
Odličen ambient na Limbuškem nabrežju nudi veliko možnosti za športne aktivnosti in počitek. Izposodi si plovilo in zaveslaj po Dravi ali pa si razmigaj/odpočij kosti na zelenicah.

Joga v parku

Vsak sončni četrtek lahko vadiš jogo s skupino, ki tam pridno trenira in meditira med 18.00 in 19.00. Urnik preveri na spletni strani.

Doživljajsko igrišče

Mali Betnavski gozd, spletna stran
Delovni čas: torek, četrtek in petek, 13.00 – 19.00, ena sobota v mesecu, 11.00 – 19.00

Igra in spontana ustvarjalnost vsakega otroka po letih ali po duši vodita k sebi in ga odpirata svetu. Neprofitni program, ki ga izvaja Center za pomoč mladim, ima svoj prostor v v južnem delu Malega Betnavskega gozda in spodbuja socialne, pedagoške, okoljske in vse druge veščine, s katerimi se povezujemo, zbližujemo in preoblikujemo dojemanje sveta okoli sebe.

Športni objekti pod Pohorjem na prostem – fitnes

Ob vznožju Pohorja se nekoliko naprej od Arene in golf igrišča po Pohorjem nahaja fitnes na prostem. Fitnes naprave pogosto uporabljajo rekreativni športniki in nogometaši, ki trenirajo na stadionu vzhodno od postavljenih naprav.

Geocache

Pridruži se avanturističnemu iskanju geocachev po Mariboru in okolici ter se vključi v mrežo iskalcev skritih zakladov po celem svetu! Gre za odkrivanje majhnih pozornosti na skritih lokacijah s pomočjo navigacijskih pripomočkov.

Ratata

Športni center Ratata v Melju ponuja različne adrenalinske vrste rekreacije in team buildinga. Preizkusite se lahko v Laser Tagu, XXL namiznem nogometu, Bumper Balls in drugih aktivnostih. V kompleksu se nahajata tudi body building center in strelišče.

Nazaj na Vodnik za mlade popotnike.