Hiša strahov

Little Shop of Horrors

 
Prijetnosti in neprijetnosti. Veselje in groza. V Hiši strahov ničesar od omenjenega ne manjka. Kakšen vtis bo nate naredil Maribor, je odvisno od tega, s čim se boš moral/-a na obisku spoprijeti.

VIOLE Maribor

Navijači NK Maribora so dobrosrčni ljudje, ki se v prostem času udeležujejo krvodajalskih in dobrodelnih akcij, veliko med njimi je tudi darovalcev organov, klub pa podpirajo že od leta 1989. V času nogometnih tekem pa navijačem hitro zavre kri in pri tem pogosto pride do izgredov in pretepov, najpogosteje na tekmah z Olimpijo, ko se srečajo z Green Dragonsi in pokažejo svojo gorečo strast do nogometa.

Glavna avtobusna postaja

Nepogrešljiva logistična točka v mestu, ki pa na žalost pogosto deluje zapuščeno in ob večerih celo rahlo nevarno. Dobra stran te lokacije je, da pred njo vedno stoji vsaj en taksi.

Pekarna in Magdalenski park

Pekarna je baza alternativne scene v Mariboru, podobno kot Metelkova v Ljubljani. Ponoči lahko delno zapuščene stavbe, polne grafitov in umetniških skuptur, delujejo zastrašujoče, vendar so ljudje, ki se tam zbirajo večinoma prijazni. Sestavljajo jo MC Pekarna, Gustaf, Bukvarna, v neposredni bližini pa sta v prenovljenih objektih hostel Pekarna in Pekarna Magdalenske mreže. Magdalenski park je večinoma zbirališče mladih iz bližnjim srednjih šol, ki ob koncu tedna tam popivajo, v njem pa čez dan pogosto srečamo prijazne brezdomce.

Mariborski trikotnik

Trikotno območje med kavarno Trust, Štukom in UŠC Leona Štuklja so mediji pred časom poimenovali za Bermudski (beri: Mariborski) trikotnik. V tem območju so se namreč dogajala izginotja študentov, ki so se v dveh primerih dokazano končala tragično.

Nazaj na Vodnik za mlade popotnike.