V iskanju dežele Nije

Finding Neverland

 
Nestalna ponudba zanimivih dogodkov in dogajanj, ki so pogosto glavna atrakcija za mariborske turiste. Le ujeti moraš pravi trenutek…

Lutkovno gledališče

Vojašniški trg 2a
Povezava: spletna stran

Pod imenom igrivih črk vstopi za stare-nove zidove Minoritskega samostana, kjer oživijo lutke vseh vrst in spregovorijo zgodbe najmanjšim, malo manj majhnim in tudi čisto velikim. Vsakogar nagovarjajo s svojimi zgodbami, na svoj način. Poleg bogate lastne produkcije tu gostujejo tudi druga lutkovna gledališča in Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije.

Festival prostovoljstva

Grajski trg, konec maja
Festival prostovoljstva se odvija vsako pomlad in je čas praznovanja in povezovanja ter priložnost za spodbujanje ljudi k prostovoljstvu. Je tudi čas, ko so še posebej izpostavljeni številni posamezniki, ki s svojim časom in dobro voljo prinašajo pozitivne spremembe v življenja drugih in širše lokalne skupnosti. Osrednji dogodek se odvija konec maja na enem izmed mariborskih trgov.

Festival Lent

Lent in druge točke po Mariboru, junij-julij
Povezava: spletna stran

Največji slovenski festival na prostem in eden večjih v Evropi. V začetku poletja že več kot 20 let na svoja številna prizorišča po mestu in ob reki Dravi pritegne več kot pol milijona poslušalcev koncertov, gledalcev predstav na odrih in ulicah, obiskovalcev stand-up komedijantov, udeležencev delavnic, performansov in vsega drugega, kar se na kulturno-umetniško-zabavljaškem področju more dogoditi.

Art Kamp

V času Festivala Lent
Povezava: spletna stran

Takoj po koncu šole se za dva tedna pod krošnje dreves v Mestnem parku naselijo šotori, ležalniki, mize, stoli, vrvi in dva velika odra ter skupaj ponudijo delavnice, predstave, igre, koncerte, dobrote in prostor za uživanje vsem, ki jih družijo radovednost, igrivost, ustvarjalnost in mičkeno poletne ležernosti.

Nazaj na Vodnik za mlade popotnike.