Sprehod za mlade popotnike

Walks for the young travellers

 
Sprehod je namenjen vsem mladim popotnikom, ki so naveličani tipičnih slavospevov na turističnih vodenjih, pa tudi tistim, ki bi želeli mesto videti z drugačne perspektive in takim, ki želijo videti resnično podobo mesta in spoznati netipične poti po Mariboru.

Poleg vseh značilnost Maribora vam pokažemo še tiste bolj prikrite, ki jih ne predstavljajo turistične organizacije, pa so vendar pomembne za mesto. Ne zanimajo nas le znamenitosti, temveč resnične in vsakodnevne zgodbe, ki se tkejo v mestu.

Na sprehodu bomo videli različne vroče točke Maribora. Od underground scene, do mesta, kjer se zbirajo mladi, preden gredo v soboto zvečer ven, do protestniških in umetniških prostorčkov v Mariboru. Seveda ne bomo izpustili glavnih znamenitosti, vendar te ne bodo v središču pozornosti.

Sprehod za mlade popotnike izvajamo v angleškem jeziku in poteka vsak prvi petek v mesecu. Predhodne prijave so obvezne na: stopinjemesta@infopeka.org. Minimalno število udeležencev je 5 ljudi.

Po naročilu izvajamo tudi plačljive sprehode prilagojene določeni ciljni skupini in se izvajajo izven določenega termina.

Za več informacij pišite na stopinjemesta@infopeka.org.