Redko postavljena vprašanja

Rarely asked questions

 
Morda si jih sploh še nisi zastavil/-a, pa ti že odgovarjamo na vprašanja, ki bi si jih utegnil/-a zastaviti, medtem ko dihaš mariborski zrak.

Ali se v Mariboru res nič ne dogaja?

To smo se Mariborčani in Nemariborčani spraševali dolga leta, a še preden smo našli pravi odgovor, se je poletje vendarle malo prebudilo. Oder na Poštni ulici s koncerti in DJ večeri do zadnjega kotička zapolni vse špranje ulice, Vetrinjski dvor se ponovno prebuja, marsikatero ulico popestrijo ulični umetniki, v parku in povsod drugod pa tisti, ki znajo preživljati prosti čas v družbi svoje domišljije.

Kje je tretji ribnik?

Če si prišel/-a do konca parka in se vprašal/-a naslovno vprašanje, boš moral/-a še nekoliki pretegniti noge. Kjer se končuje drugi ribnik je prehod za pešce, ki vodi v gozd. Nekaj korakov, nekoliko višje od drugega, se med drevesi skriva tretji ribnik.

Zakaj se NOB spomenik imenuje Kodžak?

Spomeniku so ime Kodžak nadeli domačini zaradi neverjetne podobnosti z golo glavo detektiva Kojaka, glavnega junaka istoimenske nadaljevanke iz sedemdesetih let.

Sreča na vrvici

Naj si še tako želimo povedati vse najlepše o Mariboru, ne moremo napisati, da smo psom prijazno mesto. Le redke trgovine, lokali in vse druge ustanove nimajo znaka za prepoved vstopa psom, pa še tam vas bodo v pasji družbi neredko grdo gledali. Po zakonu morajo biti vsi psi pripeti na vrvico in tisti smešni koši za smeti, potiskani s tačkami ali kostmi, so namenjeni njihovim kakcem, ki si jih prav tako zakonsko dolžen/-a pobirati za svojim kosmatim prijateljem.

Nazaj na Vodnik za mlade popotnike.